Mi alapján válasszunk fogadóirodát?

Mikor az ember a sportfogadás mezejére lép, óhatatlanul megfogalmazódik benne a kérdés: Rendben, de hol kezdjem?

Erre a kérdésre más nem tud válaszolni, hiszen mindenkinek mások az igényei, mit vár el egy irodától, mi az, ami számára nélkülözhetetlenül fontos. Így ebben a cikkben nem fogsz konkrét választ kapni a kérdésedre, de megpróbálom összeszedni azokat a feltételeket, amit minden esetben fontolóra kell venni.

bukmékerek futballfogadások

Mikor én magam elkezdtem sportfogadással foglalkozni, egyáltalán nem tudtam semmit, mi is várhat rám a későbbiekben, egyáltalán működni fog-e. Első körben azokhoz a barátaimhoz fordultam, akik már belevágtak és tőlük próbáltam tanácsot kérni. Ami azonban nekik tetszett, nekem nem igazán, és ez így jó, mindannyiunkat más és más érdekel, más fog meg.

Magamnak kellett kikaparnom a gesztenyét és rájönnöm, két dologra:

1.: Milyen is az én fogadási stílusom?

2.: Melyik oldal passzol ehhez a stílushoz a legjobban.

Minél komolyabban kezdtem foglalkozni a témával, annál nyitottabb lettem a különböző stratégiákhoz és annál inkább kezdtem nyitni a különböző sportágak és különböző oldalak felé.

Szedjük össze, mivel is kell számolni, amikor irodát választunk. Ne érts félre, ez nem olyan, mint a házasság, ez nem egy holtomiglan-holtodiglan szituáció, de mindenképp fontos, hogy már a kezdet kezdetén arra az útra lépjünk rá, amely hosszú és viszontagságokkal teli ugyan, de az út végére eléred azt a célt, amit megfogalmaztál magadban, magadnak.

Mitől lesz jó egy fogadóiroda?

bukmékerek

Van pár alap dolog, amit mindenképp tartsunk szem előtt, ezeket fejtem ki most kicsit bővebben:

1.: Bónuszok

Ez minden alapja. Na jó, nem, de egy fontos alappillére a dolognak, hiszen egy jó iroda azzal hívja fel magára elsőként a figyelmet, hogy mivel kedveskedik azoknak, akik őket választják. Legtöbbször ez pénzben nyilvánul meg, de szigorú feltételekhez szabják annak kivételét. Van, ahol a bónuszként felajánlott összeget ötször-hatszor (esetenként tízszer-tizenkétszer) meg kell forgatni, hogy elérhetővé váljon a nyeremény felvétele. Viszont a tapasztalat azt mutatja, sokan vevők az efféle ajánlatokra.

2.: Be és kifizetés

Mindenkinek fontos, hogy a lehető leggyorsabban hozzájusson ahhoz a pénzhez, amit sportfogadás útján szerzett, így az is szempont egy fogadóiroda kiválasztásánál, hogy ne üljenek sokat a pénzünkön. Vannak oldalak, ahol szinte azonnal kifizetésre kerül a nyert összeg, az irodák többsége azonban 72 órás vagy azon túli kifizetést vállal.

3.: Az oddsok

Na, igen, az egyik legfontosabb szempont. Meg kell vizsgálni, hogy melyik iroda melyik sportágat preferálja. Néha elég egy pillantás, hogy lássuk, melyikük hogyan viszonyul ahhoz a sportághoz, ami számunkra a legfontosabb.

4.: A kínálat

Egyáltalán nem mindegy, hogy adott eseményen belül hány fogadható tétel található. Minél színesebb a paletta, annál vonzóbb az oldal a sportfogadók számára. Számos olyan oldal létezik, ami mind az oddsokat, mind a kínálat mértékét összehasonlítja, megkönnyítve ezzel a fogadók dolgát.

5.: Cash out

A cash out nagyon röviden összefoglalva azt jelenti, hogy még a fogadás lezárulta előtt van lehetőségünk „eladni” a szelvényt az irodának. Tegyük fel, a meccsünk a 75. perc környékén jól áll, de az ellenfél kegyetlenül nyom és félő, hogy bukás lesz a meccs vége. Ebben az esetben az eredeti nyeremény bizonyos százalékáért a fogadóiroda megvásárolja a szelvényünket, így mégis pozitívan jöhetünk ki a fogadásból. Létezik részleges, teljes és automatikus cash out, a fogadóiroda kiválasztásánál ez egy nagyon fontos szempont.

6.: Live streaming

Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy olyan meccseket lássunk, ami nem szerepel a TV szolgáltatónk kínálatában. Manapság már a brazil harmadik liga meccseit is nézhetjük, köszönhetően az irodáknak. Ez nekik is jó, hiszen így megnő a fogadási kedv, és nekünk is jó, mivel pontosabb képet kapunk a fogadni kívánt élő meccsről.

7.: Egyéb szolgáltatások

A sportfogadók többsége szeret ki-kikacsintgatni a komfortzónájából, ezért nem árt, ha el tudja ütni az időt közben mással is. Sőt, vannak, akik nemcsak profi sportfogadók, de mesteri szinten űzik a pókert vagy épp a kaszinó játékokat.

8.: Mobilitás

Megannyi oldal fejlesztett már saját mobil applikációt, és ezen appok nagyban megkönnyíthetik az életünket a fogadás szempontjából, hiszen nem vagyunk helyhez kötve és sokkal több szabadságot kapunk ezáltal. Annak, aki a munkája vagy magánélete miatt sokat utazik, elengedhetetlen, ha sikeresen szeretné egyengetni sportfogadói karrierjét.

Azt hiszem, ezek a legfontosabb feltételek, nekem legalábbis mindenképp. Ez a cikk nem lehet más, csak egy mankó, hogy elinduljatok ezen a rendkívül szórakoztató úton, de senki nem dönthet helyettetek!