A legjobb oldalak szöglet-stratégiához

A szöglet definíciója

Kétlem, hogy bárkinek is be kellene mutatni, el kellene magyarázni, hogy mi is az a szöglet, de egy mondatban azért írjuk csak le: Amikor a védő vagy a kapus ér utoljára a labdához és a labda áthalad az alapvonalon túlra, a támadó csapat játékosai rögzített szituációban a sarokból, lábbal hozhatják játékba a játékszert.

szöglet

Igen, tudom, ez mindenkinek ismerős, de ha most kezded az ismerkedést a futballal (rengeteg lány ismerősöm kapott rá a sportfogadásra, akik életükben két focimeccset láttak, azt is csak a pasijuk kedvéért és közben halálra unták magukat) akkor tessék, én megpróbálok segíteni, ahol csak tudok.

A szöglet-stratégiák

Most, hogy mindenki tudja, mi is a szöglet, térjünk rá, hogy kereshetünk ezzel pénzt. Sok fogadó nem foglalkozik a szögletekkel, ha mégis, azt csak buli-szelvénynek szánja. Vannak viszont, akik pontosan tudják, mekkora érték van ebben és hosszútávon igencsak nyereséges stratégia lehet számukra.

Alapvetően (ahogy nagyjából a teljes sportfogadást szemléljük) kétféle fogadási típust különböztetünk meg: Meccs előtti szöglet fogadások és meccs közbeni szöglet fogadások.

Kezdjük a meccs előtti stratégiával

Természetesen nem lehet ész nélkül akármire, ez az első és legfontosabb szabály. De tény és való, hogy alaposabb felkészülést igényel az, ha például a mérkőzés kimenetelét szeretnénk eltalálni.

A meccs előtti szögletek fogadásánál érdemes arra tenni, hogy mennyi szöglet lesz a félidőben. Ehhez pedig elegendő egy olyan meccset választani, ahol egy erősebb ellenfél egy gyengébb ellen játszik, vagy egy olyanra, ahol mindkét csapat számára élet-halál kérdése a mérkőzés, így az első perctől kezdve egymásnak esnek. Relatíve könnyebb dolgunk van, ha találunk ilyen meccset és a félidőt egy bizonyos szám fölé tesszük (3,5 vagy 4,5 szöglet fölé).

A mérkőzés előtti statisztikákból azt is kihámozhatjuk, hogy melyik csapat lő sokat kapura, hány gólt szerez egy meccsen vagy épp milyen formában van. Hiába favorit ugyanis a hazai csapat, ha mondjuk egy óriási gödörben van és öt meccse nyeretlenek. Viszont ha a csapat jó formában van, máris közelebb kerülünk az áhított szögletek számához.

Szöglet fogadások élőben

Ez már sokkal izgalmasabb fogadási stratégia, nekem legalábbis sokkal jobban tetszik és sokkal sikeresebb is vagyok benne. Akkora különbség nincs a meccs előtti és az élő fogadás között, de az adrenalin ilyenkor jobban dolgozik bennünk és a játékosokban is. Hogy mire gondolok? Válasszunk egy mérkőzést, ahol egy erős csapat játszik egy gyengével. Hogy mi az erős és mi a gyenge, az ránk van bízva, számít a forma, a helyezés, az eltiltottak és sérültek. Legyen a példa kedvéért egy Barcelona – Espanyol meccs. Amennyiben a meccs eredménye döntetlen vagy az Espanyol vezet, már készülhetünk is egy jó kis szöglet fogadásra. Hogy miért? Mert ebben az esetben a Barcelona egyre többet és többet fog támadni, hiszen számukra fiaskó volna, hogy kikapnak a szerényebb képességű ellenfelüktől. A több támadás pedig nagy valószínűséggel több szögletet fog eredményezni.

élő fogadások

Ha (maradjunk a példánál) a Barcelona már a félidőben vagy a második félidő elején megnyugtató előnnyel vezet, akkor viszont nagy valószínűséggel nem fogják erőltetni a támadásokat, így ilyen helyzetben fogadhatunk, hogy az iroda által kínált szám alatt lesz az összesített szögletek száma.

Mindenképp maradjunk az Over/Undernél, az, hogy pontosan, számszerűen megtippeljük egy mérkőzésen hány szöglet lesz, véleményem szerint egyszerű hazardírozás, annak pedig sok értelmét nem látom.

És hogy ezekhez a stratégiákhoz melyek a legjobb oldalak? Fontos, hogy legyen live stream, hiszen az élő meccseket követnünk kell, fontos azt látnunk, hogy tényleg az elképzeléseinkhez mérten alakulnak az események vagy sem. Fontos, hogy a kínálat széleskörű legyen, még akkor is, ha a legtöbb esetben az Over/Underre fogunk fogadni.

Ezek alapján én a Bet365 – Unibet – William Hill triót javaslom. Élő fogadás szekciójuk félelmetesen széles, az oldalaik kezelhetősége és átláthatósága pedig olyan egyszerű, mint a pofon. Ha hozzávesszük, hogy remek bónuszaik is vannak, csak még vonzóbbá válnak.

Összességében, az egyik legbiztosabb és legjobb fogadási stratégia, ha a szögletekre teszünk, akármennyire is „lesajnált” kategóriáról van szó. Gyors, és pörgős játékmenetet biztosít a fogadók számára, ráadásul az esetek többségében valóban kiszámítható egy-egy meccs alakulását tekintve, ha valóban odafigyelünk.