A legjobb oldalak szöglet-stratégiához

A szöglet definíciója

Kétlem, hogy bárkinek is be kellene mutatni, el kellene magyarázni, hogy mi is az a szöglet, de egy mondatban azért írjuk csak le: Amikor a védő vagy a kapus ér utoljára a labdához és a labda áthalad az alapvonalon túlra, a támadó csapat játékosai rögzített szituációban a sarokból, lábbal hozhatják játékba a játékszert.

szöglet

Igen, tudom, ez mindenkinek ismerős, de ha most kezded az ismerkedést a futballal (rengeteg lány ismerősöm kapott rá a sportfogadásra, akik életükben két focimeccset láttak, azt is csak a pasijuk kedvéért és közben halálra unták magukat) akkor tessék, én megpróbálok segíteni, ahol csak tudok.

A szöglet-stratégiák

Most, hogy mindenki tudja, mi is a szöglet, térjünk rá, hogy kereshetünk ezzel pénzt. Sok fogadó nem foglalkozik a szögletekkel, ha mégis, azt csak buli-szelvénynek szánja. Vannak viszont, akik pontosan tudják, mekkora érték van ebben és hosszútávon igencsak nyereséges stratégia lehet számukra.

Alapvetően (ahogy nagyjából a teljes sportfogadási oldalak) kétféle fogadási típust különböztetünk meg: Meccs előtti szöglet fogadások és meccs közbeni szöglet fogadások.

Kezdjük a meccs előtti stratégiával

Természetesen nem lehet ész nélkül akármire, ez az első és legfontosabb szabály. De tény és való, hogy alaposabb felkészülést igényel az, ha például a mérkőzés kimenetelét szeretnénk eltalálni.

A meccs előtti szögletek fogadásánál érdemes arra tenni, hogy mennyi szöglet lesz a félidőben. Ehhez pedig elegendő egy olyan meccset választani, ahol egy erősebb ellenfél egy gyengébb ellen játszik, vagy egy olyanra, ahol mindkét csapat számára élet-halál kérdése a mérkőzés, így az első perctől kezdve egymásnak esnek. Relatíve könnyebb dolgunk van, ha találunk ilyen meccset és a félidőt egy bizonyos szám fölé tesszük (3,5 vagy 4,5 szöglet fölé).

A mérkőzés előtti statisztikákból azt is kihámozhatjuk, hogy melyik csapat lő sokat kapura, hány gólt szerez egy meccsen vagy épp milyen formában van. Hiába favorit ugyanis a hazai csapat, ha mondjuk egy óriási gödörben van és öt meccse nyeretlenek. Viszont ha a csapat jó formában van, máris közelebb kerülünk az áhított szögletek számához.

Szöglet fogadások élőben

Ez már sokkal izgalmasabb fogadási stratégia, nekem legalábbis sokkal jobban tetszik és sokkal sikeresebb is vagyok benne. Akkora különbség nincs a meccs előtti és az élő fogadás között, de az adrenalin ilyenkor jobban dolgozik bennünk és a játékosokban is. Hogy mire gondolok? Válasszunk egy mérkőzést, ahol egy erős csapat játszik egy gyengével. Hogy mi az erős és mi a gyenge, az ránk van bízva, számít a forma, a helyezés, az eltiltottak és sérültek. Legyen a példa kedvéért egy Barcelona – Espanyol meccs. Amennyiben a meccs eredménye döntetlen vagy az Espanyol vezet, már készülhetünk is egy jó kis szöglet fogadásra. Hogy miért? Mert ebben az esetben a Barcelona egyre többet és többet fog támadni, hiszen számukra fiaskó volna, hogy kikapnak a szerényebb képességű ellenfelüktől. A több támadás pedig nagy valószínűséggel több szögletet fog eredményezni.

élő fogadások

Ha (maradjunk a példánál) a Barcelona már a félidőben vagy a második félidő elején megnyugtató előnnyel vezet, akkor viszont nagy valószínűséggel nem fogják erőltetni a támadásokat, így ilyen helyzetben fogadhatunk, hogy az iroda által kínált szám alatt lesz az összesített szögletek száma.

Mindenképp maradjunk az Over/Undernél, az, hogy pontosan, számszerűen megtippeljük egy mérkőzésen hány szöglet lesz, véleményem szerint egyszerű hazardírozás, annak pedig sok értelmét nem látom.

És hogy ezekhez a stratégiákhoz melyek a legjobb oldalak? Fontos, hogy legyen live stream, hiszen az élő meccseket követnünk kell, fontos azt látnunk, hogy tényleg az elképzeléseinkhez mérten alakulnak az események vagy … Olvass tovább

Mi alapján válasszunk fogadóirodát?

Mikor az ember a sportfogadás mezejére lép, óhatatlanul megfogalmazódik benne a kérdés: Rendben, de hol kezdjem?

Erre a kérdésre más nem tud válaszolni, hiszen mindenkinek mások az igényei, mit vár el egy irodától, mi az, ami számára nélkülözhetetlenül fontos. Így ebben a cikkben nem fogsz konkrét választ kapni a kérdésedre, de megpróbálom összeszedni azokat a feltételeket, amit minden esetben fontolóra kell venni.

bukmékerek futballfogadások

Mikor én magam elkezdtem sportfogadással foglalkozni, egyáltalán nem tudtam semmit, mi is várhat rám a későbbiekben, egyáltalán működni fog-e. Első körben azokhoz a barátaimhoz fordultam, akik már belevágtak és tőlük próbáltam tanácsot kérni. Ami azonban nekik tetszett, nekem nem igazán, és ez így jó, mindannyiunkat más és más érdekel, más fog meg.

Magamnak kellett kikaparnom a gesztenyét és rájönnöm, két dologra:

1.: Milyen is az én fogadási stílusom?

2.: Melyik oldal passzol ehhez a stílushoz a legjobban.

Minél komolyabban kezdtem foglalkozni a témával, annál nyitottabb lettem a különböző stratégiákhoz és annál inkább kezdtem nyitni a különböző sportágak és különböző oldalak felé.

Szedjük össze, mivel is kell számolni, amikor irodát választunk. Ne érts félre, ez nem olyan, mint a házasság, ez nem egy holtomiglan-holtodiglan szituáció, de mindenképp fontos, hogy már a kezdet kezdetén arra az útra lépjünk rá, amely hosszú és viszontagságokkal teli ugyan, de az út végére eléred azt a célt, amit megfogalmaztál magadban, magadnak.

Mitől lesz jó egy fogadóiroda?

bukmékerek

Van pár alap dolog, amit mindenképp tartsunk szem előtt, ezeket fejtem ki most kicsit bővebben:

1.: Bónuszok

Ez minden alapja. Na jó, nem, de egy fontos alappillére a dolognak, hiszen egy jó iroda azzal hívja fel magára elsőként a figyelmet, hogy mivel kedveskedik azoknak, akik őket választják. Legtöbbször ez pénzben nyilvánul meg, de szigorú feltételekhez szabják annak kivételét. Van, ahol a bónuszként felajánlott összeget ötször-hatszor (esetenként tízszer-tizenkétszer) meg kell forgatni, hogy elérhetővé váljon a nyeremény felvétele. Viszont a tapasztalat azt mutatja, sokan vevők az efféle ajánlatokra.

2.: Be és kifizetés

Mindenkinek fontos, hogy a lehető leggyorsabban hozzájusson ahhoz a pénzhez, amit sportfogadás útján szerzett, így az is szempont egy fogadóiroda kiválasztásánál, hogy ne üljenek sokat a pénzünkön. Vannak oldalak, ahol szinte azonnal kifizetésre kerül a nyert összeg, az irodák többsége azonban 72 órás vagy azon túli kifizetést vállal.

3.: Az oddsok

Na, igen, az egyik legfontosabb szempont. Meg kell vizsgálni, hogy melyik iroda melyik sportágat preferálja. Néha elég egy pillantás, hogy lássuk, melyikük hogyan viszonyul ahhoz a sportághoz, ami számunkra a legfontosabb.

4.: A kínálat

Egyáltalán nem mindegy, hogy adott eseményen belül hány fogadható tétel található. Minél színesebb a paletta, annál vonzóbb az oldal a sportfogadók számára. Számos olyan oldal létezik, ami mind az oddsokat, mind a kínálat mértékét összehasonlítja, megkönnyítve ezzel a fogadók dolgát.

5.: Cash out

A cash out nagyon röviden összefoglalva azt jelenti, hogy még a fogadás lezárulta előtt van lehetőségünk „eladni” a szelvényt az irodának. Tegyük fel, a meccsünk a 75. perc környékén jól áll, de az ellenfél kegyetlenül nyom és félő, hogy bukás lesz a meccs vége. Ebben az esetben az eredeti nyeremény bizonyos százalékáért a fogadóiroda megvásárolja a szelvényünket, így mégis pozitívan jöhetünk ki a fogadásból. Létezik részleges, teljes és automatikus cash out, a fogadóiroda kiválasztásánál ez egy nagyon fontos szempont.

6.: Live streaming

Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy olyan meccseket lássunk, ami nem szerepel a TV szolgáltatónk kínálatában. Manapság már a brazil harmadik liga meccseit is nézhetjük, köszönhetően az irodáknak. Ez nekik is jó, hiszen így … Olvass tovább

Élő közvetítések a mobilunkon

Számtalanszor leírtuk már, mekkora kényelemhez vezetett az online sportfogadás élre törése. Dióhéjban csak annyi: Nem kell hosszasan sorban állni, nem kell megvárni, hogy a lottózóba kihelyezett egyetlen tollra lecsaphassunk (igen, a mai napig fájó élmény, hogy tíz percet kellett várnom, hogy kitölthessek egy szelvényt), ha van egy bankszámlánk és mellette egy számítógépünk, akár otthonról, kényelmesen is fogadhatunk. Az okostelefonok és táblagépek korában már sem a lottózóban, sem otthon nem kell jelen lennünk, bárhová is szólítson bennünket a kötelesség, nem kell lemondanunk a fogadás öröméről.

foci mobilon live

Egyszer történt, hogy egy hosszú utazásom alatt rettenetesen unatkoztam. Mit tehet ilyenkor egy sportszerető ember? Megnézi, milyen meccsek mennek épp és mire tud fogadni. Nem kellett sokat keresgélnem, hiszen a fogadóirodák mobilról is elérhetőek, több applikáció is készült hozzájuk, de a legtöbbet böngészőből indíthatjuk. Szóval élő meccsek egész sora ment az én utazásom alatt, így adta magát a feladat: Fogadjunk valamire. Mivel számomra a puszta statisztika nem elég, örömmel láttam, hogy a mobilomon keresztül is tudom követni élőben az eseményeket, így hamar elröppent az a két és fél óra, ráadásul még pénzt is nyertem.

Kényelmi szempontból ez egy óriási előny a fogadók számára, hogy szó szerint BÁRHOL fogadhatunk és ez már nem csak egy bizonyos réteg kiváltsága, hiszen az olyan átlagemberek is elérhetik ezt, mint én.

És hogyan is zajlik az app telepítése?

A fogadóirodák hivatalos oldalán tölthető le az adott iroda alkalmazása. Fontos, hogy más, külső forrásból ne telepítsünk semmit a telefonunkra vagy táblagépünkre, mert az mindenféle baj forrása lehet, csak és kizárólag a hivatalos oldalakról töltsük le ezeket.

Funkciójukat tekintve semmivel sem tudnak ezek az applikációk kevesebbet, mintha számítógépen keresztül, a böngészőbe pötyögnénk be a kedvenc honlapunk címét. Az appok letöltése pedig természetesen ingyenes.

Biztos sokat lehetne arról vitatkozni, hogy a teljes képet tekintve melyek a legjobbak, én ilyesfajta vitába sosem megyek bele, hiszen ahány felhasználó, annyi kedvenc és ez így is van jól. Számomra három dolog fontos: A kínálat mértéke, a cash out és a live streaming.

Mint említettem az appok semmivel sem tudnak kevesebbet, de a mobilitás és az ezzel járó szabadság óriási előnye lehet egy sportfogadónak.

Bet365

Kicsit úgy érzem, elfogult vagyok az oldallal kapcsolatban, de nem tehetek róla, egyszerűen az ő alkalmazásuk vált be a legjobban, köszönhetően többek között annak, hogy rettenetesen átlátható és a fenti három feltételem is teljesül. Rengeteg élő közvetítés közül választhatunk és az appnak köszönhetően ezt akár utazás közben is élvezhetjük. A Bet365 az egyetlen iroda, ahol bevezették az automatikus cash outot, melynek előnyeit az élő közvetítések alatt remekül tudunk kamatoztatni.

BetFair

betfair

A BetFair két alkalmazással is rendelkezik, ezért is kerültek be ebbe a listába. Az egyik alkalmazás a hagyományos sportfogadás „híve”, így a fogadóiroda által meghatározott oddsokon fogadhatunk, míg a másik egy olyan alkalmazás, amelyen a többi játékos ellen fogadhatunk. És ami a lényeg: Elérhető mindkét alkalmazáson keresztül a live streaming.

Unibet

unibet

Az Unibet alkalmazása is a honlapjukon keresztül érhető el iOS és Android rendszerű telefonokra is és nem kell bivalyerős masina hozzá, hogy gond nélkül nézhessük kedvenc meccseinket a telefonunkon vagy tabletünkön keresztül.

Azért ezeket az oldalakat emeltem ki, mert számomra ezek váltak be a legjobban, a fenti három feltétel itt valósult meg a legjobban. Az már csak hab a tortán, hogy üdvözlő bónuszaik, lojalitási akcióik is igencsak csábítóak lehetnek a felhasználók számra.

Látható tehát, hogy az irodák próbálnak a felhasználók kedvében járni, hiszen ezek az applikációk a mi … Olvass tovább

Élő közvetítés a fogadóirodák oldalain

Az online fogadás népszerűségének robbanásszerű növekedése nem újdonság senkinek sem. Hiszen mindenki tudja, elég egy telefon, egy számítógép és máris fogadhatunk olyan eseményekre is, amikről korábban talán nem is hallottunk. De mi van abban az esetben, ha követni is szeretnénk az általunk megfogadott eseményt vagy eseményeket? A TV-ben nem tudnak minden meccset közvetíteni, ha mégis, akkor az asszonyt vagy a gyereket kell elkergetnünk a TV előtt, ha pedig egy kocsmára vetemednénk, nos… Annak is megvan az előnye, de a hátránya is.

Ha szeretnénk megoldást találni erre a helyzetre, elég lesz elolvasni ezt a cikket és aztán felkeresni pár irodát. Ezek az irodák ugyanis rengeteg meccset, rengeteg eseményt közvetítenek nekünk élőben, ezáltal pedig egyrészt nagyobb fogadási élményt biztosítanak számunkra, másrészt nagy segítség lehet, ha élőben fogadunk. Hogy miért? Néha a statisztika nem elég. Néha a statisztika félrevezethet bennünket, ami rossz fogadásokat szül és ezért pénzt veszítünk. Mindenki jobban fel tudja mérni egy élő fogadás alatt a lehetőségeit, rengeteg minden leolvasható egy mérkőzésről, amihez a puszta statisztika kevés.

foci elo kozvetites

És hogy ezek milyen események? Gyakorlatilag végtelen a lehetőségek tárháza, és amit nem találsz meg az egyik oldalon, könnyen lehet, hogy egy másikon igen. De nézzük csak bővebben:

Futball: Természetesen ezzel kezdek, hiszen a sportok királyáról beszélünk. Nem én hívom így, de egyetértek vele. A legtöbb iroda a top5 bajnokság összes mérkőzését közvetíti, néhol még a másod – és harmadosztályú meccseket is. Az még engem is meglepett egyszer, hogy egy U19-es cseh utánpótlás mérkőzést élőben tudtam nézni.

Kosárlabda: Az éjszakai baglyok követhetik az NBA küzdelmeit, számos európai bajnokság mellett.

Tenisz: Élő fogadás szempontjából az egyik legnépszerűbb sportág, hiszen elég egy hiba, egyetlen rossz ütés, hogy egy teljes mérkőzést megfordítson, ez pedig töméntelen mennyiségű fogadást jelent az élő fogadás szerelmeseinek. A legkisebb tornától a Grand Slam tornákig mindent megtalálhatunk az online fogadóirodák kínálatában.

Darts: Európa egyre több országa fedezi fel magának a dartsot, így a fogadóirodáknál is megnőtt a sportág népszerűsége, pláne, ha élőben is van lehetőség a mérkőzés követésére.

Lóverseny: Nincs jobb érzés annál, mikor a lóverseny pályán hides sört kortyolunk és hangosan üvöltve drukkolunk a kedvenc lovunkért. Ezt nem tudja átadni az online stream, de fogadási szempontból nagyot dob a verseny élvezhetőségén, szóval az egyik legjobb dolog az élő közvetítésekben nem más, mint a lóverseny.

Esport: Ebben az időszakban különösen fontos, hogy esport közvetítéseket is láthatunk, hiszen (kis túlzással) gyakorlatilag másra nagyon nem is tudunk fogadni.

Mint említettem, szinte végtelen, mit is nézhetünk egy-egy irodánál, a legnépszerűbbeket soroltam csak ki. Ha egyik sem hozott lázba, ne keseredj el, inkább nézz körül, hátha te is megtalálod a magad kedvencét.

Mondanom sem kell, az élő közvetítések életbe lépésével nem csak a sportszeretők és a sportfogadók nyertek, hanem az irodák is, hiszen így jelentősen megnőtt a fogadási kedv a felhasználók részéről, ami csak jó egy iroda számára, másrészt hatalmas elégedettséget harcoltak ki maguknak, döntésükkel végre nem voltunk a saját TV-szolgáltatónk rabjai és mégis, ki sem kell mozdulnunk az otthonunkból.

További információ a fogadásokról, a bukmékerekről és a stratégiákról

Egyetlen hátránya tán az lehet, hogy az adott mérkőzés megtekintéséhez sok iroda követelménye, hogy regisztrálj és egy minimum összeget fizess be. Azt gondolom, hogy ez egy egyszerű sportbarátnak valóban hátrány, de annak, aki fogadni is szeretne… Nos, neki nem, nem igaz?

És hogy melyek a legjobb oldalak?

Bet365

bet365

A világ egyik legnépszerűbb és legjobb fogadóirodája természetesen az … Olvass tovább